[ X ]
[ X ]
[ X ]
Forumul Internațional de Turism Medical va deveni o platformă permanentă la nivel global pentru profesioniștii din domeniul medical și turismului medical 
20 Septembrie

Experții internaționali, care au participat în cadru Forumului Internațional de Turism Medical – Moldova 2023, organizat în premieră la Chișinău în perioada 15-16 septembrie, au convenit să transforme Forumului Internațional de Turism Medical într-o platformă permanentă, care ar facilita schimbul de experiență și dezvoltarea parteneriatelor în acest domeniu.

Evenimentul, care a întrunit circa 200 de profesioniști din domeniul medical și al turismului medical din 15 țări ale lumii și din Republica Moldova a fost organizat de către Asociația de Turism Medical din Moldova (ATMM), sub egida Consiliului Global de Turism Medical și Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, dar și cu susținerea partenerilor strategici USAID, Suedia și Marea Britanie prin intermediul Proiectelor Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, Tehnologiile Viitorului în Moldova și WNISEF.

Potrivit Nataliei Ciobanu, președinta ATMM, transformarea Forumului Internațional de Turism Medical într-o platformă a profesioniștilor din domeniu va permite Moldovei să se poziționeze ca o destinație cu perspective pentru turismul internațional medical, cu impact asupra sistemului de sănătate al țării,  asupra sectorului turismului în general, dar și altor sectoare ale economiei. Mai ales că, Moldova dispune de un potențial vast în domeniul turismului medical, iar serviciile oferite de sectorul medical privat din Moldova este apreciat la nivel internațional.

Forumul Internațional de Turism Medical – Moldova 2023, pe lângă discuții și schimb de opinii despre dezvoltarea sectorului, a inclus și o serie de vizite și B2B ale experților internaționali la diverse clinici din Chișinău. Experții străini au apreciat în special segmentele de top pe care le are Republica Moldova în materie de servicii medicale – stomatologie, fertilizări in vitro și chirurgia plastică, iar serviciile oferite de sectorul medical din Moldova ”au depășit așteptările”, potrivit opiniei oaspeților.

”Acest Forum a deschis o nouă etapă în istoria Republicii Moldova și a creat noi oportunități de investiții în sectorul turismului de sănătate.”, a declarat Emin ÇAKMAK, fondatorul și președintele de onoare al Consiliului Global al Turismului Medical, organizație unde ATMM deține calitatea de membru..

Notă: Potrivit Asociației de Turism Medical din Moldova, în fiecare an, peste 35% din cetățenii străini ce vizitează Republica Moldova, vin anume pentru tratamente medicale. Astfel, pacienții străini ai clinicilor din Moldova, în 2022, au generat peste 50 milioane USD în cifra de afaceri. Majoritatea turiștilor solicită servicii medicale în domeniul stomatologiei, chirurgiei plastice sau tratament balnear.

 

Inapoi la arhiva noutaților