[ X ]
[ X ]
[ X ]
Formula de calculare a indemnizațiilor viagere pentru antrenorii sportivilor de performanță a fost revizuită
27 Aprilie

Modul de calculare și recalculare a indemnizației viagere pentru antrenorii sportivilor de performantă a fost modificat. La stabilirea cuantumului indemnizației se vor utiliza datele privind salariul mediu lunar pe economie, comunicate de Biroul Național de Statistică (BNS) pentru anul precedent.

Până în prezent, la stabilirea cuantumului acesteia, se utilizau datele privind salariul mediu lunar pe economie pentru luna precedentă celei în care se face plata drepturilor. Însă, începând cu anul 2017, BNS nu mai produce datele respective pe fiecare lună, ci doar trimestrial și anual, ceea ce împiedica oferirea acestor indemnizații. Astfel, actele normative au fost ajustate pentru ca indemnizațiile viagere ale antrenorilor sportivilor de performanță să poată fi recalculate.

Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la cultură fizică și sport. Inițiativa legislativă a fost înaintată de către deputații Fracțiunii PAS, Lilian Carp și Natalia Davidovici.

De menționat că indemnizația viageră antrenorilor sportivilor de performanță se stabilește de către Ministerul Educației și Cercetării. Plata se efectuează lunar, iar mărimea depinde de nivelul performanțelor sportivilor antrenați și constituie de la 40% până la 100% din salariul mediu pe economie.

Inapoi la arhiva noutaților