[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fiscul va monitoriza comercinații online de produse de patiserie
11 Iulie

Începând cu perioada ianuarie 2019 și până în prezent, angajații Serviciului Fiscal de Stat au identificat 462 anunțuri plasate pe diverse portaluri de anunțuri și rețele de socializare cu referire la comercializarea mărfurilor și produselor care se prezumă a fi comercializate din activitate ilicită de întreprinzător (alcool, produse de tutungerie, parfumuri, raci vii, produse importate, dulciuri, telefoane mobile, palete din lemn, ore practice pentru conducerea autovehiculelor, servicii chirie auto, dezmembrări auto), transmite CURENTUL.

Ca rezultat al activității de control, inspectorii SFS au întocmit 157 procese verbale cu privire la contravenție aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente, cu aplicarea sancțiunilor conform Codului contravențional în sumă totală de 310 mii lei și 183 mii lei conform Codului fiscal.

Prin intermediul comerțului on line sunt puse în vânzare produse alimentare, de patiserie. Serviciul Fiscal de Stat a analizat și acest gen de activitate drept unul cu risc sporit de încălcare a legislației pe mai multe segmente, cum ar fi: neînregistrare la organele competente, fabricarea produselor de cofetărie în lipsa autorizației de amplasare și funcționare eliberate de organele competente, condiții eventual insalubre și anti-sanitare, lipsa actelor de proveniență a materiei prime, lipsa marcajului pe ambalaj a datei de producere.

SFS va asigura verificarea segmentului respectiv a comerțului on-line, organizând, după necesitate, acțiuni de control.

În acest context, Fiscul a făcut o adresare producătorilor de produse de patiserie și alte dulciuri.

„Să asigure respectarea normelor legale, inclusiv dispunerea de documente de proveniență și aplicarea echipamentelor de casă și control la încasarea plăților în numerar. Totodată, celor care comandă astfel de produse le recomandăm să solicite certificatul de conformitate și bonul de casă”, se spune într-un comunicat de presă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților