[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fiodor Ghelici: Comisia pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile va da note activității autorităților
31 Iulie

Președintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele R. Moldova, Fiodor Ghelici, afirmă că activitatea Comisiei se va axa pe problemele pe care le are societatea, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Fiodor Ghelici a prezentat cine va face parte din echipă, dar și cu ce se vor ocupa în viitor.

„Din Comisie vor face parte: Iurie Goncearenco, Antip Țarălungă și vicepreședinte Serghei Mișin.

O astfel de Comisie a activat și pe timpul lui V. Voronin, când Premier era Vasile Tarlev. Aceasta a activat timp de 3 ani și am condus-o tot eu.

Președintele a creat o Comisie obștească, ce se va ocupa de controlul puterii pe care o alegem. Această funcție nu este remunerată, noi doar ne îndeplinim munca.

Ce vom face? Cea mai mare putere o are poporul și noi vom da notă autorităților, mai ales Procuraturii și Poliției, dacă își fac treaba cum trebuie sau nu. Vom controla și funcționarii publici să vedem cum își îndeplinesc munca.

În câteva zile am primit numeroase plângeri. Vom merge prin toată țara dacă va fi nevoie. Cetățenii ne vor ajuta să achităm benzina pentru a ajunge la destinație. În primul rând, vom monitoriza activitatea pieței de vechituri de lângă Gara Feroviară”, a spus Fiodor Ghelici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților