[ X ]
[ X ]
[ X ]
Final de carieră politică pentru Alexandru Tănase? Ce spune un cunoscut analist politic!
13 Martie

Alexandru Tănase a anunțat că-și depune mandatul de ministru al Justiției și se retrage din spațiul public, urmare a conversației telefonice cu Veaceslav Platon, care a fost făcută publică de postul Jurnal TV.

Analistul Corneliu Ciurea spune în interviul acordat pentru Europa Liberă că regretă decizia demnitarului, deși admite că acesta a greșit purtând discuția cu Platon.

„Însăși înregistrarea nu pare să-l culpabilizeze cumva pe dl Tănase, dar din ceea ce am înțeles, din declarațiile făcute pe Facebook ale dlui Tănase constatăm că nu dorește să fie o țintă într-un an electoral și a preferat să iasă din zona publică. Rămâne să înțelegem dacă această ieșire este una definitivă sau temporară. Cred că politicienii de rang înalt ar trebui să evite contactele cu persoane dubioase. Totuși, în acea perioadă dl Platon nu era sub nici o acuzare, din câte înțelegem”, spune acesta.

Ciurea admite că Tănase ar putea reveni în viața politică.

„Eu cred că noi nu ne putem permite să renunțăm la puținii politicieni de valoare pe care-i avem în țara noastră. De asta mi-aș dori foarte mult ca dl Tănase să revină în circuitul politic după, eventual, o anumită pauză, în cazul în care totuși își va depune demisia, dar cred că pe parcursul acestui an reformele în justiție vor fi totuși înfăptuite de alte persoane”, a precizat acesta.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților