[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filip către Lukașenko: „Este întotdeauna o plăcere să primești în ospeție prietenii”
19 Aprilie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, în urma discuțiilor, au oferit declarații de presă, informează CURENTUL.

Prim-ministrul Pavel Filip a comunicat despre dialogul și colaborarea țărilor.

„Este întotdeauna o plăcere să primești în ospeție prietenii. Republica Belarus este un partener de încredere. În discuțiile pe care le-am avut, am discutat relațiile Republicii Moldova cu Republica Belarus, ele se bazează pe pragmatism, proiecte concrete și care sunt la stadiul de realizare. Astăzi a fost semnat contractul de achiziție a autobuzelor din Republica Belarus. Ulterior, autobuzele vor fi un produs mixt la Chișinău. Avem o bună colaborare și în domeniul agriculturii, discuțiile inițiate după vizita mea la Minsk se vede că vor avea finalitate. Producătorii din Republica Moldova, vreau sa va spun că cunosc tehnica agricolă din Republica Belarus. Vreau să vă mulțumesc pentru susținerea permanentă pentru tehnica donată. Țările noastre au și legături istorice culturale profunde, în 2017 am asistat la deschiderea zilelor culturii în Republicii Moldova în Belarus. Republica Moldova atunci când sa aflat într-o perioadă de criză, Republica Belarus a deschis ușa larg pentru produsele moldovenești. Noi știm să prețuim prietenia, puteți conta pe noi în continuare”, a declarat Filip.

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a vorbit despre unele investiții ce pot fi realizate în Republica Moldova.

„Vreau să mulțumesc conducerii Republicii Moldova pentru productivitatea lucrurilor. Este foarte bine să te înțelegi, însă să nu uităm că toate înțelegerile trebuie să fie realizate. Am avut un dialog constructiv cu domnul Filip și am observat că țările noastre au un parteneriat foarte bun. Dacă vă interesează, noi putem să vă construim un drum din beton. Avem progres nu numai în economie, ci și în alte domenii. Avem un proiect de pregătire a specialiștilor pentru Republica Moldova, un proiect mare, suntem gata în paralel să pregătim oameni pentru a fi specializați. Noi acestea le facem doar pentru prietenii noștri, fiindcă este costisitor. Noi suntem gata ca pentru oameni apropiați, ca pentru frați să facem aceasta. Vreau să știți că voi, pentru noi, nu sunteți doar parteneri de încredere, ci sunteți prieteni. Moldova este tinerețea mea și nu este străină pentru mine”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților