[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filip către Hahn: Consolidarea dialogului politic şi a parteneriatului de dezvoltare cu UE constituie importante prerogative ale acestuia
3 Iunie

Prim-ministrul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, informează CURENTUL.

Agenda discuţiilor a inclus – atât situaţia politică din ţară, cât şi relațiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, se menționează într-un comunicat al Guvernului.

„Oficialii au subliniat importanţa asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova, precum şi a continuării reformelor bazate pe Acordul de Asociere. În mod particular au fost evidențiate domeniile în care au fost înregistrate progrese: reforma administrației publice, sistemul bancar, mediul de afaceri, sănătatea și sectorul social, dar și cele unde urmează a fi depuse eforturi adiţionale pentru atingerea rezultatelor durabile: justiția, combaterea corupției și drepturile omului”, comunică Guvernul Republicii Moldova.

În același timp, Comisarul Hahn a evocat așteptările pentru noul Guvern, astfel încât să fie continuate reformele în beneficiul cetățenilor și cooperarea cu UE,

„Premierul Pavel Filip a menționat că pe dimensiunea guvernamentală cursul pro-european rămâne unicul drum de dezvoltare a Republicii Moldova. Consolidarea dialogului politic şi a parteneriatului de dezvoltare cu UE constituie importante prerogative ale acestuia. Şeful Executivului a subliniat că Republica Moldova mizează pe un angajament continuu din partea UE în implementarea agendei de reforme, în beneficiul cetățenilor”, mai adaugă Guvernul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților