[ X ]
[ X ]
[ X ]
Filip a semnat decretul privind data alegerilor anticipate – 6 septembrie 2019
9 Iunie

Prim-ministrul Pavel Filip, astăzi, a semnat decretul privind data alegerilor anticipate, informează CURENTUL.

„Nu este pentru prima dată când președintele statului este suspendat din funcție, a devenit o tradiție pentru domnul Dodon să încalce Constituția. Astăzi voi semna decretul de stabilire a alegerilor anticipate pentru 6 septembrie 2019”, a declarat Filip.

De menționat că, anterior, un grup de deputați au depus o sesizare privind constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova. Prin urmare, Prim-ministrul Pavel Filip a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului în calitate de Preşedinte interimar al Republicii.

În același timp, Filip a comunicat și alte detalii în acest sens.

„Astăzi, puterea nu mai este deținută nici de o formațiune politică. Astăzi, puterea în Republica Moldova este deținută de cetățeni. Cel mai democratic instrument sunt alegerile. Atunci când am intrat într-o criză politică, trebuie să le oferim posibilitatea cetățenilor să ne judece. Nimeni nu trebuie să ia puterea cu forța, nimeni nu trebuie să mențină puterea cu forța – de aceasta mergem la alegerile anticipate”, a conchis Filip.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților