[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Festivalul Peștelui” se va desfășura și în acest an. Detalii
30 Aprilie

Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural anunță cea de-a treia ediție a Festivalului Peștelui, care se va desfăşura în satul Nimoreni, raionul Ialoveni, transmite CURENTUL.

Evenimentul va avea loc duminică, 13 mai 2018, începând cu ora 10.00, pe Stadionul CS NOROC- NIMORENI.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Peștelui are drept obiectiv principal promovarea consumului de peşte din Republica Moldova, de asemenea își propune să reunească tradițiile culinare pescărești autohtone, prin promovarea culturii gastronomice și folclorice din diferite zone ale țării.
În același timp va oferi amatorilor de pește un loc unde să se simtă bine și unde pot consuma bucate tradiționale din pește pregătite la fața locului, după rețete tradiționale (zeamă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută, pește umplut, pește prăjit cu malai, pește cu legume), dar şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

Atmosfera de festival se va simți prin prezența pe scenă a ansamblurilor folclorice, a interpreților de muzică populară/ușoară, workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri tematice, muzică şi agrement, etc..

Pentru copii – parc de distracții, face painting, atelier de creație pictură și desen, fish craft!

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților