[ X ]
[ X ]
[ X ]
Festivalul de muzică clasică „Moldo Crescendo” va avea loc în aer liber. Cât costă biletele
28 Iulie

Pe 31 iulie, la Chișinău va avea loc Concertul de Deschidere a festivalului de muzică clasică Moldo Crescendo. Toate concertele din acest an sunt planificate în aer liber, având motto-ul – #offline, informează CURENTUL.

„După mai bine de un an de pandemie, comunicare virtuală și evenimente online, vrem să revenim la vechile obiceiuri – concerte cu public, interacțiuni și emoții offline. Ne deconectăm de la internet și ne conectăm la oameni și muzică”, au menționat organizatorii.

Primul concert se va desfășura în inima Chișinăului, într-o parcare de pe strada Veronica Micle. Potrivit organizatorilor, spațiul este ideal pentru concerte de muzică clasică – pereții sunt perfecți pentru acustică, iar copacii din spate pentru aer curat și răcoritor.

Ediția din acest an va avea trei categorii de evenimente: concerte urbane de seară, concerte în parcuri și concerte în afara Chișinăului.

În cadrul festivalului vor evolua muzicieni basarabeni care studiază sau au studiat în afara țării, printre care: Dan-Iulian Druțac – vioară (Londra),Luminița Lupașcu – vioară (Moldova), Daniel Ciobanu – violă (Milan), Jan Sekaci – violoncel (România – Berlin), Marius Malanețchi – violoncel (Viena), Marcel Lazăr – pian (Viena).
Menționăm că festivalul de muzică clasică Moldo Crescendo este la cea de-a VI-a ediție. Ultimul concert va avea loc pe 14 august, în fosta uzină de tractoare de pe teritoriul Digital Park.

Biletele la concerte pot fi procurate pe rețeaua iTicket și costă 200 lei.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților