[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fermierii, indignați de acțiunile guvernării: „Unica șansă sunt protestele masive”
4 Octombrie

Fermierii din Republica Moldova consideră că agricultura și dezvoltarea rurală nu mai este o prioritate pentru guvernarea actuală. Despre acesta ei au anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, informează CURENTUL.

Președintele Federației Naționale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, a declarat că, niciodată în istoria RM, un Guvern nu a obijduit țăranii.

„Guvernul a tăiat 200 milioane de lei din fondul de subvenționare. Din cele 900 milioane scrise pe hîrtie, au rămas 700 milioane pe hîrtie. Guvernul nu achită datoriile pentru anul trecut, mai sunt încă 200 milioane de lei din datorii el anului 2015. Guvernul nu a început să plătească sau să autorizeze spre plată pachetul de documentele pentru anul 2016. Pachetul agricol 2015, negociat cu fermierii și guvernarea anul trecut, nu a mai fost adoptat. Niciodată din istoria RM, un Guvern nu a obijduit țăranii, nu s–a întîmplat niciodată ca în ajunul alegerilor, ca un Guvern să vină să facă presiuni pe țărănime și să refuze de acele dosare care au fost depuse”, a precizat el.

Valeriu Cosarciuc a menționat că, au fost depuse, la Agenție, dosare în sumă de 400 milioane de lei pentru anul 2016.

„Practic, aceste dosare, în sumă de 200 milioane, vor fi întoarse înapoi fermierilor, fiindcă s-a micșorat fondul de subvenționare. Atunci, apare întrebarea: de ce această guvernare obijduiește țăranii în ajunul alegerilor? Înseamnă că, această guvernare nu are nevoie de votul țărănimii. De ce? Deoarece au hotărît soarta alegerilor din 2016 și nu au nevoie de votanți”, a punctat Cosarciuc.

Totodată, Cosarciuc a mai spus că, unica șansă ca să fie îndeplinite cerințele fermierilor – sunt protestele masive.

„Trebuie doar să hotărîm cînd va fi și să nu mergem de la aceste proteste pînă nu vom hotîrî promisiunile pentru țărănime din RM”, a conchis Cosarciuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților