[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fermierii anunță organizarea protestelor cu tehnică agricolă pe 21 noiembrie
8 Noiembrie

Agricultorii vor organiza în data de 21 noiembrie proteste masive cu tehnică agricolă. Anunțul a fost făcut de către Consiliul Asociației Forța Fermierilor și Federația Națională a Fermierilor  după ședințe de marți, 7 noiembrie, cu prim-ministrul Dorin Recean. 

”Foarte mulți fermieri sunt disperați, întrucăt s-a început campania amplă de presiune din partea creditorilor. Sute de agricultori rămân fără tehnica și terenuri agricole și chiar fără locuințele. Doar în raionul Cantemir în ultimele săptămâni au fost inițiate procesele de insolvabilitate în raport de peste 10 agricultori. Decurge procesul masiv de falimentare a fermierilor micro, mici și mijlocii, iar beneficiarii reali ai distrugerii producătorilor agricoli de la sate sunt câteva holdinguri transnaționali. Noi nu odată am avertizat guvernare și societate despre acest risc și nu odată am venit cu soluții imediate de salvare. Atragem atenție că chiar dacă solicităm asistența partenerilor externi pentru sprijinul financiar al sectorului agrar, soluțiile noastre prevăd și rezolvarea urgentă a problemei fără majorarea esențială a alocațiilor din bugetul de stat.

În situația cănd cuțitul a ajuns la os, iar autoritățile abilitate nu reacționează la multiple solicitări ale fermierilor sau acționează extrem de tardiv, nu avem alt mijloc legal de apărare a drepturilor producătorilor agricoli micro, mici și mijlocii, decât un protest național”, se spune în declarația fermierilor.

Inapoi la arhiva noutaților