[ X ]
[ X ]
[ X ]
Fără test COVID-19 și carantină! Poți vizita orașele Lvov și Odesa din Ucraina
31 Ianuarie

Agențiile de turism au dat undă verde călătoriilor în Ucraina. După ce Republica Moldova a fost exclusă din lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru țările vecine, pe paginile agențiilor au început să apară mai multe oferte de călătorii în orașele din Ucraina, transmite CURENTUL.

Una dintre destinații este orașul cosmopolit Lvov – centrul cultural al Ucrainei. Orașul se evidențiază prin istoria sa veche, care se întâlnește cu arhitectura de toate vârstele. Este o localitate cu străduțe medievale pavate cu piatră.

Totodată, Lvov beneficiază de o infrastructură bine pusă la punct. Cultura orașului este reprezentată printr-un număr mare de palate, teatre, săli de concert și de evenimente artistice. În oraș se păstrează peste 2500 de monumente istorice și arhitecturale. Din 1998, acesta a fost inclus în patrimoniul mondial al UNESCO.

Agențiile de turism din Moldova propun turiștilor excursii la Lvov de trei zile, prețul cărora variază între 50 și 65 euro. În sumă se includ serviciile transport tur-retur, ghid licențiat, vizitarea obiectivelor indicate în program, asigurare medicală și cazare pentru două nopți.

O altă destinație interesantă pentru moldoveni este orașul Odesa – perla Mării Negre, un port mitic legat de istoria Franței, care prezintă în sine un amestec de căldură mediteraneană și de umor în culori evreiești. Este un oraș tânăr și mereu plin de viață.

Călătoria pentru o zi în Odesa presupune plimbarea cu ghid în Portul maritim, vizitarea Muzeului ancorelor sub cerul liber și excursia panoramică a orașului. Prețul călătoriei este 17 euro pentru o persoană.

Amintim că, din 15 ianuarie curent, cetăţenii Republicii Modova pot trece frontiera Ucrainei fără să fie obligaţi să prezinte un test negativ la COVID-19 şi să stea autoizolare timp de 14 zile.

Doina Buruiană 

Inapoi la arhiva noutaților