[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exportul cartofului dulce, cărnii de vită, găină și peștelui din SUA discutate de directorul ANSA și adjunctul Misiunii SUA în RM
11 Februarie

Directorul General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA),Vladislav Cotici, recent, a avut o întrevedere cu Martin McDowell, Șeful Adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

„În debutul întrevederii, Dl Vladislav COTICI l-a salutat pe Adjunctul Misiunii SUA la Chișinău și colegii săi, apreciind înalt dialogul cu Partea Americană, în special în contextul celei de-a IV-a Sesiune a Comitetului Comun de Comerț între Republica Moldova și SUA din 28 octombrie 2019, precum și a reuniunii bilaterale cu delegația din Carolina de Nord (4-7 noiembrie 2019, or. Chișinău)”, se menționează într-un comunicat emis de ANSA.

Totodată, părțile au vorbit despre condițiilor fitosanitare pentru exportul cartofului dulce din SUA în Republica Moldova. De asemenea s-a discutat despre cerințele sanitar-veterinare pentru exportul cărnii de vită, găină și a peștelui în țara noastră. Directorul General ANSA a subliniat că, cerințele naționale privind importul în Republica Moldova – atât a produselor de origine vegetală, cât și a produselor de origine animală se aliniază standardelor internaționale prevăzute de Organizația Internațională pentru Sănătatea Animală (OIE), Organizația Internațională pentru Protecția Plantelor, Codex Alimentarius, precum și Uniunea Europeană.

„La rândul său, Dl H. Martin McDowell a apreciat deschiderea ANSA pentru facilitarea comerțului bilateral, subliniind că Partea Americană este gata să susțină consolidarea capacităților naționale pentru dezvoltarea potențialului comercial al Republicii Moldova”, mai adaugă sursa menționată.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților