[ X ]
[ X ]
[ X ]
Explicația Ministrului Muncii: Asistenți personali nu și-au primit salariile deja de luni bune din cauza că a scăzut traficul de pasageri avia
9 August

Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a explicat de ce aproximativ 2600 de asistenți personali nu și-au primit salariile deja de luni bune, informează CURENTUL. 

„E o situație regretabilă… Noi avem 7 200 de asistenți personali, care oferă suport pentru persoane cu dizabilități severe. O parte dintre aceștia sunt finanțați prin transfer de la bugetul de stat în bugetele consiliilor raionale. O altă parte – vreo 2600 de asistenți personali, sunt finanțati din Fondul de Susținere Socială a Populației, unde se colectează bani din diferite surse – taxa aeroportuară, taxa de portabilitate etc. În ultima perioadă au scăzut încasările în acest Fond, pentru că avem cheltuieli fixe, dar încasările nu au fost pe măsura planificării – a scăzut numărul de pasageri, taxa de portabilitate a fost redusă”, a declarat oficialul în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Realitatea Live.

Ministrul a mai spus că deja „au fost identificate resurse pe interne”, în iunie au fost planificate 86 milioane de lei „pentru acest deficit”, astfel în curând salariile vor fi achitate.

De asemenea, Alexei Buzu a spus că legea a fost modificată și, începând cu anul 2024, toți asistenții personali vor fi plătiți din bugetul de stat.

Inapoi la arhiva noutaților