[ X ]
[ X ]
[ X ]
Experiența robotică studiată de profesorii din țară. Programul „Roboclub” la o nouă etapă de instruire
8 Noiembrie

Peste 40 de profesori din toată țară, care utilizează roboții în domeniul didactic au participat la traininguri specializate susținute de experți străini, transmite CURENTUL.

Instruirile au avut loc în perioada vacanței școlare de toamnă, între 1-2 noiembrie 2016, și constituie o componentă importantă a programului de studiere a roboticii „ROBOCLUB”. Programul contribuie la creșterea semnificativă a numărului de copii și tineri implicați în activitățile de instruire dedicate dezvoltării creativității, gândirii critice şi capacității de inovare.

Astfel, în primele două zile, profesorii care au beneficiat anterior de traininguri specializate și au deja experiență în predarea roboticii, au participat la sesiunea de instruire de nivel II pentru predarea Roboticii. Pe parcursul acestui program cadrele didactice au obținut deprinderi de programare a roboților, de utilizarea a tipurilor adiționale de senzori, s-au familiarizat cu metodele inovative și eficiente de predare și, prin urmare, și-au diversificat activitățile de instruire.

Totodată, în data de 3 noiembrie a avut loc o sesiune de networking a tuturor profesorilor implicaţi în predarea roboticii, pe parcursul căreia participanții și-au împărtășit cunoștințele și au aflat despre experiența unor proiecte de succes pentru atragerea și menținerea interesului elevilor față de acest proiect.

Programul ROBOCLUB a fost lansat în 2014 și este implementat cu suportul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională USAID, în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. ROBOCLUB, prezent în 68 de instituții de învățământ din 40 de localități din toată țara, le oferă elevilor un mediu atractiv și un program de instruire unic, care îi ajută să asimileze mai ușor cunoștințele teoretice din domeniul ştiinţelor și tehnologiei, să învețe programarea într-un mod interesant și accesibil, să dezvolte abilități de soluționare a problemelor, de comunicare și lucru în echipă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților