[ X ]
[ X ]
[ X ]
Există o platformă online de monitorizare a pacienților cu COVID în Chișinău. Primarul oferă detalii!
22 Martie

Acum, când stă acasă cu COVID-19, de săptămâna trecută, Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban spune că accesează zilnic sistemul municipal de monitorizare electronică a pacienților cu COVID de către medicii de familie. Este vorba de sistemul JIRA, informează CURENTUL.

„Răspund la întrebările puse, astfel automat, sunt monitorizat online de medicul de familie fără ca acesta să mă sune”, comunică edilul.

Platforma a fost lansată de primăria Chișinău în aprilie 2020, prin care sunt monitorizați de la distanță pacienții cu COVID-19.

„Astfel, de 3 ori în zi accesez sistemul de monitorizare pentru a descrie simptomele. Nu este complicat, important este ca bolnavul să dispună de un smartphone”, adaugă Ceban.

Este același lucru cum ai suna medical – susține Ceban – doar că atunci când răspunzi la întrebările formulate în sistem, automat medicul vede starea pacientului, iar procedura este mai rapidă și eficientă.

„Am cerut să fie transmisă Parlamentului solicitarea pentru a fi organizate audieri pe acest subiect, ca ulterior acest sistem de monitorizare să fie înregistrat cât mai urgent la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal”, a spus Primarul.

Sistemul JIRA permite centralizarea datelor pe fiecare sector, cu evidența listelor pacienților și actualizarea/totalizarea instantanee a datelor – a precizat Ion Ceban.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților