[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exercițiul „EURO -MED REACT”: Pompierii au lichidat un incendiu într-un bloc locativ și unul forestier
13 Iulie

Exercițiul de teren pe scara largă „EURO -MED REACT” 2023 continuă în regim non-stop, iar echipele mixte sunt implicate în diferite situații tactice și pe timp de noapte.

În acest sens, în seara zilei de 12 iulie, la ora 21:00, conform scenariului aplicațiilor, serviciile de urgență au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu de proporții în condiții nocturne.

Pompierii și salvatorii din Republica Moldova și echipele omologe internaționale au fost alertați despre izbucnirea unui incendiu într-un bloc de locuit cu cinci nivele.

Potrivit situației imitate, flăcările au cuprins subsolul clădirii și în scurt timp s-au răspândit spre etajele superiore, iar mai multe persoane au rămas blocate în apartamentele, dar și pe acoperișul blocului de locuit. În timpul intervenției simulate salvatorii și pompierii IGSU în comun cu colegii din cadrul echipelor internaționale au avut misiunea de a stinge flăcările și de a evacua victimele.

Totodată, în timpul misiunii, au fost întreprinse lucrări de salvare a sinistraților de la înălțime. Mai mult, conform scenariului în urma incendiului s-a produs o deflagrație la etajul 5 a blocului și mai mulți oameni au rămas sub dărâmături. Salvatorii au efectuat stabilizarea clădirii afectate, dar și au deblocat oamenii de sub ruinele construcției.

Echipele de medici au organizat triajul medical și au acordat primul ajutor medical victimelor.

O altă misiune a echipelor mixte a avut loc în dimineața zilei de 13 iulie. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu forestier, care a afectat o arie extinsă. Aici, participanții au efectuat lucrări de aprovizionare cu apă a tehnicii cu ajutorul motopompelor de capacitați mari și au întreprins acțiuni necesare pentru localizarea focarelor de ardere.

Exercițiul va continua și pe parcursul zilei de 13 iulie, fiind monitorizat și evaluat de observatori internaționali.

Exercițiul de teren pe scara largă „EURO -MED REACT” 2023 are drept scop testarea practică a asistenței internaționale prin intermediul mecanismului protecției civile, dar și organizarea aranjamentelor internaționale pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale de tip natural, tehnogen și CBRN.

photo_2023-07-13_08-49-11 photo_2023-07-13_08-49-12 photo_2023-07-13_08-49-13 photo_2023-07-13_08-49-31 photo_2023-07-13_08-49-32

Inapoi la arhiva noutaților