[ X ]
[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV! Primarul de la Taraclia s-a răzgândit să demisioneze! Ce explicație are
3 August

Primarul de la Taraclia, Serghei Filipov, care a anunțat la 30 iunie că-și dă demisia din funcție, după ce 33 de copii s-au intoxicat în timp ce se afla la o tabără din localitate, nu a mai plecat din biroul de edil al orașului, informează CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, Serghei Filipov a declarat că s-a răzgândit să demisioneze pe durata desfășurării anchetei.

Mai mult decât atât, primarul a declarat că va rămâne în funcție dacă procurorii vor găsi necondamnabile acțiunile administrației publice și, în special, ale primarului. Reieșind din rezultatele preliminare ale investigațiilor de laborator, Filipov spune că intoxicația a fost cauzată de o infecție virală asemănătoare gripei. Bucătarul, care la început a fost considerat drept purtătorul infecției din motiv că nu deținea autorizația sanitară, s-a dovedit a fi perfect sănătos.

„Autorizația sanitară a acelui bucătar era gata imediat în ziua următoare. Rezultatele de laborator au demonstrat că este sănătos. Totodată, pe teritoriu se aflau alți 22 de adulți, dar nimeni dintre ei nu s-a intoxicat. Doar copii. Pe semne că e o coincidență fatală. Această stare epidemiologică nu are legătură cu vreo activitate de om. Așteptăm concluzia Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ”, a declarat Serghei Filipov.

Ca urmare, directoarea taberei pentru copii „Ciaika” a fost amendată în conformitate cu Codul Contravențional.

Amintim, pe 30 iunie curent Serghei Filipov și-a dat demisia asumându-și toată responsabilitatea pentru cele întâmplate. În 2016, Filipov a fost implicat în scandalul defrișării arborilor din localitate.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților