[ X ]
[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV! Ce spun consătenii despre Prim-ministrul Ion Chicu: Ce așteptări au, cum a învățat la școală și ce funcție a ocupat tatăl său la Pîrjolteni
27 Noiembrie

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, este originar din satul Pîrjolteni, raionul Călărași. Consătenii săi au doar cuvinte de laudă la adresa Premierului și speră că situația din țară se va schimba odată cu venirea în funcție a consăteanului lor, transmite CURENTUL.

Reporterul www.curentul.md a sunat în satul Pîrjolteni pentru a afla mai multe detalii despre Ion Chicu, dar și ce așteptări au de la acesta.

Primarul satului Pîrjolteni, Vasile Stăvilă, a spus că nu-l cunoaște foarte bine, dar a avut câteva discuții cu dumnealui de-a lungul anilor.

„Este o persoană cunoscută și respectată în localitatea natală. Este competent, este un profesionist în domeniul finanțelor, fiind specializat în acest domeniu. Ca orice cetățean al acestei țări am așteptări mari de la activitatea Prim-ministrului și sper să avem schimbări spre bine atât la nivel de țară, de raion, cât și în localitatea noastră Pîrjolteni”, a spus primarul satului Pârjolteni, Vasile Stăvilă.

„Îl cunosc foarte bine pe dl Prim –ministru, tatăl dumnealui a activat în funcția de primar al satului Pîrjolteni. Referitor la funcția importantă pe care o are în stat, cred că Ion Chicu este omul potrivit la locul potrivit”, a spus secretara Consiliului sătesc Pîrjolteni, Svetlana Danu.

Fosta profesoară a Gimnaziului Pîrjolteni, Emilia Derenco a spus că premierul a învățat bine la școală și a fost un elev exemplar. „Provine dintr-o familie respectată în satul nostru, bună, cu oameni inteligenți. A fost un elev educat, disciplinat, un elev exemplu care a învățat bine”, a spus Emilia Darenco.

„Sperăm că odată cu venirea în funcția de premier a domnului Ion Chicu vom vedea rezultate frumoase și cât mai multe realizări. Îl cunosc personal, am locuit în apropiere de familia dumnealui, o familie de oameni gospodari, inteligenți, cu studii superioare, iar Ion Chicu este la fel un om deștept, a învățat bine la școală, este un bun familist și funcția pe care o deține este potrivită pentru el”, a spus șefa Centrului de sănătate Pîrjolteni, Vadeia Veronica.

Satul Pîrjolteni este o localitate în Raionul Călăraşi. Aceasta localitate este în administrarea or. Călăraşi. Conform recensământului din anul 2004 populația este de 1 786 locuitori. Distanța directă până în or. Călăraşi este de 9 km. Distanța directă până în or. Chişinău este de 71 km. Menționăm că și Ion Sturza, ex-Premier, om de afaceri, este s-a născut în satul Pârjolteni.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților