[ X ]
[ X ]
[ X ]
EXCLUSIV! Căminele nr. 6,7,8 ale USM vor fi demolate pînă la finele 2016!
28 Septembrie

Căminele numărul 6, 7 și 8 a Universității de Stat din Moldova ar putea fi demolate pînă la finele acestui an, iar în primăvara anului 2017 se preconizează începerea procesului de construcție a primelor blocuri de locuit pe terenul eliberat, informează CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, directorul financiar al Companiei „Lagmar-Impex”, Adrian Balmuș, ne-a oferit detalii despre procesul demarat.

„Căminul numărul 9 a fost deja demolat, acum se lucrează la demolarea celorlalte cămine nr. 6, 7 și 8. Sperăm pînă la finalul acestui an să reușim pe toate să le demolăm. Totul se proiectează, nu este atît de simplu să începem construcția noilor blocuri, pentru că totul depinde de cît de mult va dura procesul de demolare. Durata exactă nu putem să o declarăm”, a menționat el.

Acesta ne-a mai relatat că primele construcții ar putea avea loc la primăvară.

„Noi dorim, dacă reușim, în primăvara acestui an să începem deja construcția blocurilor locative, a cantinei, a bibliotecii etc. Vom începe prin pregătirea teritoriului, a rețelelor, prin strămutarea lor, astfel încît să nu perturbeze confortul vecinilor care sunt și ei conectați la o parte din ele”, a mai adăugat acesta.

Reiterăm că compania de construcții „Lagmar-Impex” din R. Moldova, a fost selectată de Universitatea de Stat din Moldova în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii instituției de învățământ, care a fost inițiat în baza unei hotărâri de Guvern aprobate în martie, anul 2013.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților