[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-viceministrul Triboi s-a ales cu o amendă. Declarațiile procurorului
22 August

Ex-viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, va achita amendă în mărime de 750 unități convenționale (15 mii de lei), după ce magistrații au pronunțat, astăzi, sentința în cauza penală pe numele său, transmite CURENTUL.

Potrivit procurorului, Dorin Compan, ex-viceministrul și-a recunoscut vina și a întors întreg prejudiciul, astfel sentința a fost mai blândă.

„Amenda corespunde normelor legale și nu prevedem motive de contestare. Nu am auzit în sentință despre privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice, vom verifica sentința. Valeriu Triboi și-a recunoscut integral vina și a întors prejudiciul cauzat statului în valoare de 2 milioane 560 mii lei”, a spus procurorul.

Amintim că, Valeriu Triboi a fost reținut la 31 martie curent. Procurorii au stabilit că demnitarul, abuzând de funcţia sa, ar fi cumpărat, prin intermediul unor terțe persoane, de la S.A. „Moldtelecom”, un imobil în valoare de aproape un milion de lei, iar ulterior a dat clădirea în locațiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Potrivit anchetatorilor, bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie să repare imobilul din contul firmei, lucrări pentru care au fost alocate 4 milioane de lei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților