[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ex-deputat: „Victoria lui Năstase va contribui la consolidarea întregului electorat de dreapta în viitoarele alegeri parlamentare”
13 Iunie

Politologul și ex deputatul, Zurab Todua, consideră că după câștigul alegerilor locale din Chișinău de către liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, electoratul de dreapta se va consolida. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru ziarul azer «Каспiй», transmite CURENTUL.

Zurab Todua spune că în aceste circumstanțe, partidele de stânga au un dezavantaj.

„Trebuie remarcat că inițial Năstase nu a fost considerat favoritul în aceste alegeri. În ajun, experții și-au exprimat în unanimitate părerea că scrutinul va fi câștigat de candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) sau reprezentantei partidului de la guvernare, Silvia Radu. Cu toate acestea, victoria lui Năstase, candidatul celor trei partide de dreapta, va contribui, fără îndoială, la consolidarea întregului electorat de dreapta în viitoarele alegeri parlamentare din această toamnă. Iar dacă cei de dreapta vor păstra o atitudine pozitivă și nu se vor certa (așa cum a fost nu o singură dată), ei pot obține cu adevărat un rezultat bun și, cel mai probabil, pot schimba poziția PDM.

Pe poziția de stânga situația e diferită. Aici există fragmentarea și este puțin probabil ca partidele de stânga să o poată depăși, prea mare e neîncrederea reciprocă și nemulțumirile sunt profunde. Desigur, aceste aspecte pun partidele de stânga în dezavantaj”, a spus politologul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților