[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eveniment de excepție la Chișinău! De Ziua Independenței, Moldova ar putea intra în Guiness Book!
12 August

Renumitul colecționar, Petru Costin, colonel al Serviciului Vamal, colaborator științific al Centrului de Cultură și Istorie Militară a Ministerului Apărării, a primit aprobarea Guiness Book pentru a organiza pe data de 27 august, când Republica Moldova marchează 29 de ani de independență, un eveniment inedit, care ar putea duce din nou țara noastră în Cartea Recordurilor.

Contactat de curentul.md, Petru Costin a menționat că evenimentul va avea loc pe data de 27 august, începând cu orele 11.00, la Ministerul Apărării. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ministerul Apărării și Serviciul Vamal.

Potrivit spuselor sale, în cadrul evenimentului, va fi expusă cea mai mare colecție de potcoave din lume – între 12 000 și 13 000 unități. După eveniment, Guiness Book ar urma să ia decizia înregistrării acestui nou record mondial.

De asemenea, în cadrul evenimentului, va fi expusă o hartă a Republicii Moldova, executată doar din monede. Anterior, în 2011, această hartă a fost de asemenea propusă spre a fi inclusă în Guiness Book de către Petru Costin și Academia de Științe a Moldovei. Cererea a fost recepționată, dar încă nu a venit răspunsul oficial.

De notat că Petru Costin este autor al peste 300 de expoziții, e fondator al Muzeului Serviciului Vamal, al Muzeului monumentelor din perioada sovietică în aer liber și al Galeriei din orașul Ialoveni.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților