[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eugen Sturza – „refuzat”. Iată pe cine propune Președintele la șefia Ministerului Apărării!
13 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi un răspuns către Premierul Pavel Filip, prin care refuză candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon a declarat că „înaintarea unei persoane care nu este profesionistă, a unei persoane asupra căreia planează suspiciuni de încălcarea legislației ce ține de surse externe, o astfel de candidatură nu poate fi promovată la funcția de ministru al Apărării”.

„Acesta este un pas de lichidare, vă bateți joc de ofițeri. Eu voi fi tot timpul alături de militari. Eu nu am experiență mare militară, dar sunt oameni cu experiență care cunosc ce înseamnă MA. De aceea, astăzi am semnat răspuns dl. Filip, prin care refuz candidatura lui Eugen Sturza și, în același timp, am semnat o scrisoare prin care recomand, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, un profesionist la funcția de ministru”, a precizat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a menționat că este vorba despre candidatura lui Victor Gaiciuc, general, fost vice-ministru, ministru, Ambasador.

„Are experiență suficientă, este un profesionist în funcția de ministru. Am semnat scrisoare prin care recomand Guvernului să înainteze această candidatură conform procedurilor. Dacă veți insista în continuare pe persoane incompetente, indiferent de câte ori le veți promova, indiferent de deciziile CC, eu astfel de decret nu o să semnez”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților