[ X ]
[ X ]
[ X ]
Este pregătit PCRM pentru parlamentare? Vladimir Voronin: „Noi avem oameni pregătiți, serioși, cu autoritate, dar…”
27 Noiembrie

În cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, liderul Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, spune că noul sistem electoral este dezavantajos și nu reprezintă un pas spre democrație, transmite CURENTUL.

Vladimir Voronin spune că PCRM are oameni pregătiți, serioși și cu autoritate, dar se face o confuzie cu circumscripțiile uninominale.

„Despre modul cum să ne implicăm, noi avem nu că viziune, dar tradiție, avem practică, experiență cum să pregătim și cum să petrecem campaniile electorale. Noi încă stăm la răscruce, nu știm poate structurile europene, poate însuși aceștia care astăzi mențin conducerea prin schemele lor mafiote de a cumpăra deputații, poate le-a veni mintea la loc și vor trece înapoi la sistemul proporțional. Mai mult decât atât, noi nu cunoaștem varianta finală a circumscripțiilor uninominale permanente, ea nu-i oficializată. Pe noi ne întreabă și alegătorii din teritoriu, iar noi nu cunoaștem acest lucru. Candidați, și pentru lista unu și pentru lista circumscripții, avem. Noi avem oameni destul de pregătiți, serioși, cu autoritate, dar numai că însuși sistemul acesta este foarte dezavantajat. El nu este un pas spre democrație. Știți deja la noi în RM este un banc: De facto, democrația înseamnă puterea poporului, dar la noi, în RM, democrația înseamnă puterea Partidului Democrat”, spune liderul PCRM.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților