[ X ]
[ X ]
[ X ]
Eleonora Șaran, Primar de Durlești: Consilierii locali și-au votat o plată de 3600 lei pentru o zi de ședință. E abuziv!
21 Iunie

Consilierii locali din Durlești, 23 de persoane, și-au votat o plată de 3600 lei pentru o zi de ședință, iar unele ședințe pot să dureze 3-4 zile. Despre aceasta Eleonora Șaran, primar de Durlești, a vorbit la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Primarul a spus că, indiferent ce face consilierul la această ședință – se abține, blochează proiecte, acesta vrea să primească 3600 lei pentru o zi.

„O asistență medicală muncește o lună, câte 8 ore pe zi, ca să primească așa bani… Sigur e o decizie abuzivă, sunt bani irosiți. Nu am achitat, Curtea de Conturi ne-a spus expres că este ilegală această plată. Acum ne judecăm – au scris plângere pe mine la procuratură, precum că nu îndeplinesc deciziile luate de Consiliu, dar practic 50% din decizii sunt abrogate de Cancelarie precum că sunt ilegale”, a precizat ea.

Totodată, Eleonora Șaran consideră că majorarea salariilor miniștrilor e un pas corect, dar trebuie aplicat la toate nivelurile.

„Salariile trebuie majorate la maxim cât ne permite bugetul. Noi vedem doar la suprafață, un ministru bun lucrează 20 ore din 24 ore. Dacă ne dorim specialiști buni, profesioniști, oameni dedicați, ei trebuie motivați. Medicii, profesorii, trebuie să vină la lucru și să se gândească la pacienți, elevi, dar nu cum să găsească bani”, a conchis ea.

Inapoi la arhiva noutaților