[ X ]
[ X ]
[ X ]
Efectele electoralei 2018! Va contesta la CEDO neînregistrarea sa în cursa pentru funcția de Primar al Chișinăului. Despre ce candidat e vorba
17 Iulie

Membrul Partidului Societății Progresiste din Moldova, Andrei Munteanu, a cărui cerere de înregistrare la alegeri nu a fost acceptată de membrii Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia respectivă, informează CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, Andrei Munteanu a declarat: „Avocatul meu spune că este foarte convins că vom câștiga cauza la Curtea Europeană. Nu ne grăbim, avem la dispoziție șase luni.”, a precizat el.

Amintim, la 17 mai 2018 Curtea Supremă de Justiție a remis instanței Judecătoria Chișinău pentru examinarea contestației depuse de Andrei Munteanu. În ziua următoare, Judecătoria Chișinău a respins cererea de chemare în judecată înaintată împotriva Comisiei Electorale Centrale și a Consiliului Electoral pentru anularea deciziei de a nu-l înregistra pe Munteanu în cursa electorală din partea Partidului Societății Progresiste.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților