[ X ]
[ X ]
[ X ]
Echipa Partidului „ȘOR” de la Orhei continuă să renoveze drumurile din satele Moldovei
2 August

Echipa lui Ilan Șor continuă să modernizeze satele din raionul Orhei. 1,5 kilometri de drum din satul Lucașeuca, comuna Seliște, din raionul Orhei, a fost renovat și dat în exploatare. Drumul a fost inaugurat înainte de un eveniment important pentru satul Lucașeuca – aniversarea a 600 de ani de la fondarea localității. Panglica de inaugurare a fost tăiată de copiii din sat. 

Mai în glumă, mai în serios, localnicii spun că au așteptat renovarea acestei porțiuni de drum timp de 600 de ani.

„Anterior, drumul a fost foarte rău. Era plin de gropi, nu a văzut asfaltul niciodată. Acum e minunat, suntem foarte mulțumiți de ceea ce ni s-a făcut”, a menționat un locuitor al satului Lucașeuca.

„Mulțumim pentru drum, pentru că avem lumină pe străzi, nu e întuneric cum era până nu demult. Acum e mai ușor și pentru bătrâni, și pentru mamele care merg cu cărucioarele. Acum ieșim seara să ne plimbăm pe acest drum”, a spus o femeie.

„Foarte rar vin în sat, era foarte dificil de circulat, acum e foarte bine”, a spus un tânăr.

Potrivit primarului comunei Seliște, din care face parte și satul Lucașeuca, Andrei Galesco, drumul are o lungime de peste 1,5 kilometri și o lățime de șase metri, iar suprafața totală este de 8000 m2. Reparația drumului a costat aproape trei milioane de lei.

„Acest drum este foarte important, deoarece leagă traseul principal de centrul satului. Locuitorii satului au decis să fie renovat anume acest drum. Reparația acestuia a fost așteptată de 600 de ani…”, a afirmat primarul Andrei Galesco.

Totodată, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că proiectele de infrastructură se implementează datorită managementului eficient și gestionării corecte a banului public.

„Credința și nădejdea ne face să mergem doar înainte. Vom reuși, împreună echipa de profesioniști pe care o avem, să facem lucruri mărețe. Banii care au fost utilizați la implementarea proiectelor din localitatea dvs. sunt bani publici. Ne-ați oferit încrederea, ne-ați pus în funcție, ne plătiți salarii, iar noi vă răspundem cu aceeași monedă, cu dragoste și respect”, a afirmat Dinu Țurcanu.

De asemenea, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, a dat asigurări că echipa Partidului „ȘOR” va depune toate eforturile pentru a continua proiectele de infrastructură, de dezvoltare a localităților, în pofida piedicilor care se pun.

„Vremurile pe care le trăim nu sunt cele mai frumoase, cele mai bune, dar încercăm să le facem față. Cu banii pe care i-am cheltuit la renovarea celor 8000 de metri pătrați, acum vreo trei-patru ani, construiam vreo 16 mii de metri pătrați sau mai mult. Cu prețurile care cresc de la o zi la alta, iar cei de la guvernare contribuie la asta, facem ce putem. Vom insista asupra continuității proiectelor, astfel încât satele Moldovei să se dezvolte. Se știe că veșnicia s-a născut la sat. Satele noastre au nevoie de copii și oameni frumoși”, a afirmat Tatiana Platon.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, la inițiativa căruia localitățile din Moldova se dezvoltă, a declarat că renovarea drumului din Lucașeuca este o dovadă vie a bunelor intenții și un rezultat al eforturilor comune ale administrației raionului Orhei și a primăriei comunei Seliște.

„În timp ce la nivel național, din cauza incompetenței guvernării PAS, lucrurile stagnează, nu se implementează proiecte de infrastructură, satele administrate de echipa Partidului „ȘOR” înfloresc și se dezvoltă. Asta, bunii mei prieteni, arată că problema nu este în lipsa banilor, ci în lipsa de inițiativă și viziune. Îi doresc satului Lucașeuca mulți, mulți ani înainte, iar localnicilor le doresc prosperitate, sănătate și mult succes!”, este mesajul transmis de Ilan Șor locuitorilor satului Lucașeuca.

La inițiativa lui Ilan Șor, comuna Seliște, din care face parte și satul Lucașeuca, a fost complet iluminată. De asemenea, au fost construite terenuri de joacă pentru copii.

 

image-2022-07-19-104404 image-2022-07-19-104225 image-2022-07-19-104440 image-2022-07-19-104326 image-2022-07-19-104233 image-2022-07-19-104251

Inapoi la arhiva noutaților