[ X ]
[ X ]
[ X ]
Echipa FIRST Global Team Moldova a obținut medalii de aur și argint la olimpiada din Singapore
11 Octombrie

Vicepremierul Dumitru Alaiba a felicitat echipa națională FIRST Global Team Moldova pentru succesul obținut în cadrul olimpiadei de Robotică din Singapore. 

,,Din ziua când i-am cunoscut la minister, eram convins că acești tineri talentați ne vor aduce faimă. Nicolae Țurcanu, Cristian Romanciuc, Vladimir Corduneanu și Adrian Bandalac, Sanda Bostan, bravo! Suntem mândri de voi!” a menționat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Echipa FIRST Global Team Moldova a obținut Medalia de aur pentru Inovație în Inginerie și Medalia de argint pentru Proiectul de inovație din domeniul energiei regenerabile.

387748584_904641284356561_7763078709247850145_n

 

Tema competiției din acest an este „Hydrogen Horizons” și încurajează echipele să-și imagineze viitorul energetic al planetei și să propună modalități durabile de asigurare cu resurse regenerabile.

Echipa națională de robotică este formată din 10 membri: șapte tineri și trei mentori. Competiția de robotică FIRST Global Challenge are loc în orașul-stat Singapore între 7 și 10 octombrie 2023.

De-a lungul anilor, Republica Moldova a obținut rezultate excelente în cadrul Olimpiadelor mondiale de robotică FIRST Global Challenge.  În 2018, echipa Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz, în ediția din 2019, echipa noastră a obținut  trei medalii de aur.  În anul 2022, elevii noștri au obținut o  medalie de aur pentru Inovație în Inginerie în cadrul ediției, care s-a desfășurat la Geneva.

Inapoi la arhiva noutaților