[ X ]
[ X ]
[ X ]
„E o construcție importantă”! Premierul Filip și Ambasadorul Michalko, la inaugurarea drumului de ocolire de la Ungheni
3 August

Prim-ministrul Pavel Filip și Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, au inaugurat, astăzi, drumul de ocolire a orașului Ungheni, proiect finanțat de Uniunea Europeană, informează CURENTUL.

Pavel Filip a declarat că investițiile în infrastructură sunt o prioritate.

„Astăzi deschidem, pentru circulație, drumul de ocolire a orașului Ungheni, un proiect la care s-a muncit împreună cu partenerii de dezvoltare. Cunoașteți că infrastructura este una dintre cele 3 priorități ale Guvernului, alături de educație și supremația legii. Prin investiții în infrastructură, răspundem concret la problemele oamenilor. Cunoașteți că a fost greu, au fost obstacole, întârzieri, însă astăzi ne bucurăm împreună de acest rezultat frumos. La fel este și drumul nostru spre UE, lung, complicat și poate dintr-o parte pare că nu merge bine, însă noi am ales acest drum așa cum este. Poate nu este cel mai ușor drum, dar pentru noi este singurul. Noi nu avem un drum de ocolire, mergem clar și ferm pe acest drum spre UE și sunt sigur că într-o bună zi ne vom bucura împreună de rezultatele frumoase. Sper că, odată cu lansarea acestui drum, drumul nostru spre UE va fi dacă nu mai scurt, cel puțin, mai ușor de parcurs. Guvernul apreciază suportul și asistența oferită de UE”, a precizat Filip.

La rândul său, Peter Michalko a menționat că este încântat să fie prezent la deschiderea acestui drum. „Aceasta reprezintă o construcție majoră pe care am așteptat-o de mult timp și sunt bucuros că această șosea de centură de 7,8 km a orașului Ungheni e inaugurată, a fost construită pentru voi, cetățenii RM. Noua șosea va îmbunătăți conexiunea cu frontiera UE, reducând distanța cu 11 km”, a punctat Ambasadorul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților