[ X ]
[ X ]
[ X ]
E gata să lupte din nou pentru postul de Primar al capitalei: „Cred că sunt singurul care cunosc situația”
21 Februarie

După demisia lui Dorin Chirtoacă, Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat că alegerile anticipate la primăria Chișinău ar putea avea loc la sfârșitul primăverii anului curent. Fostul edil al capitalei, Serafim Urechean, este pregătit să înceapă campania electorală chiar și mâine, dar încă nu s-a decis dacă vrea să candideze.

Solicitat de CURENTUL, Urechean a sugerat că se bucură încă de popularitate în rândurile chișinăuenilor.

„Încă mă gândesc. Nu declar nici da, nici nu. Este posibil, dar mai trebuie cântărită situația. O să vedem cine va mai candida, o să vedem care este situația, dar sunt foarte mulți locuitori ai Capitalei care își doresc acest lucru. Ar fi dificil pentru mine să ignor poziția lor”, a declarat fostul Primar General al Capitalei.

De asemenea, Serafim Urechean este convins că ar fi candidatura cea mai potrivită pentru postul de Primar General, întru-cât este familiarizat cu toate subtilitățile serviciului.

„Cred că sunt singurul care cunosc situația, în 11 ani de activitate am pus temelie la foarte multe lucruri. Mă uit la foarte mulți care se vedeau în fruntea Capitalei, dar cu părere de rău, nu cunosc situația. Măcar începând de la planul general de dezvoltare a Chișinăului, care a fost adoptat de Guvern în 1989. Păi și astăzi mulți din ei repetă că nu este plan general de dezvoltare. Eu am toate programele, am tot, dacă trebuie: mâine începem campania electorală.  Dar vedem ce va spune populația. Vom face un studiu și vom vedea”, a mai spus Serafim Urechean.

Serafim Urechan a deținut funcția de primar al Municipiului Chișinău între anii 1994-2005. La precedentele alegeri locale, el a fost înaintat la funcția de Primar al Capitalei de către Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Sloganul său în campanie a fost „Gospodarul se întoarce!”.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților