[ X ]
[ X ]
[ X ]
După ce procurorii au cerut mandat de arest pe numele lui Ilan Șor, iar ședința a fost amânată, Partidul Șor a venit cu o reacție
26 Iunie

Ședința Curții de Apel Cahul în dosarul pe numele lui Ilan Șor, deputat și președinte al Partidului Șor, de astăzi, a fost amânată pentru data de 19 iulie 2019, informează CURENTUL.

Tot astăzi, șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a spus că se aplică sechestru pe mai multe bunuri ce aparțin lui Ilan Șor. De asemenea, procurorii anticorupție au cerut mandat de arest, pentru că politicianul ar fi părăsit țara și a încălcat regimul de control judiciar.

Partidul Șor a venit cu o reacție în acest sens, afirmând că „noua putere și-a arătat pe deplin fața adevărată”. „Astăzi, 26 iunie, actuala guvernare și-a arătat adevărata față, desfășurând acțiuni represive împotriva lui Ilan Șor. Într-o singură zi, au fost luate câteva decizii ale procurorilor, îndreptate împotriva libertății și drepturilor deputatului, liderul opoziției parlamentare, unul dintre martorii cheie în dosarul furtului bancar. Considerăm că toate aceste decizii nu sunt întâmplătoare. Cu toții suntem martorii unei campanii denigratoare împotriva lui Ilan Șor. Noua putere se pretinde a fi „europeană” și să activeze în normele democratice, dar totul este la nivel de vorbe. În realitate însă, chiar din primele zile, actuala guvernare se răzbună și încearcă să preseze oponenții politici prin acțiuni de intimidare și frică. Partidul ”ȘOR” nu o singură dată a anunțat că odată ce susținătorii lui Filat și ai lui Platon vor veni la putere, nu vor pierde șansa pentru a se răzbuna pe Ilan Șor. Mai mult, vor face tot posibilul să înceapă urmărirea penală, în baza faptelor mincinoase și să încerce să distrugă oponentul politic. De asemenea, anterior am avertizat că acest proces va fi influențat politic și se va face presiune asupra magistraților. Astăzi, actuala guvernare a confirmat temerile noastre și au început să-și supună Procuratura, pentru a face presiuni asupra oponentului său”, se spune în declarație.

Totodată, Partidul „ȘOR”, încă o dată, menționează că „liderul formațiunii politice și președintele fracțiunii parlamentare, Ilan Șor, întotdeauna a acționat în numele legii și a colaborat cu organele de anchetă pentru a-și demonstra nevinovăția”. „Suntem siguri că sancțiunile împotriva politicianului, inclusiv a celor legate de bunurile sale, vor fi anulate în curând, ca fiind neîntemeiate. Nu avem nicio îndoială că dreptatea va triumfa, iar sancțiunile aplicate astăzi vor avea o evaluare politică și juridică adecvată”, se mai spune în declarație.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților