[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dumitru Ciubașenco: „Igor Dodon și-a trădat colegii din opoziție”
20 Aprilie

Lansând iniţiativa privind trecerea la sistemul electoral mixt, Preşedintele Igor Dodon a divizat forţele de opoziţie, demonstrând că are de gând să dezvolte tandemul cu Vlad Plahotniuc. Despre aceasta a declarat, în cadrul emisiunii „Important” de la postul TVC-21, vicepreşedintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, transmite CURENTUL.

El şi-a cerut scuze de la alegătorii săi, pe care i-a chemat să voteze în turul doi de scrutin pentru Igor Dodon.

„Partidul Nostru” a semnat o poziţie comună cu alte forţe de opoziţie reale – Partidul Comuniştilor, Platforma DA, PAS, Partidul condus de Petrenco, PLDM. Dacă Partidul Socialiştilor au fi semnat această declaraţie, atunci 95% din electorat ar fi fost reprezentat de cei ce ar fi semnat şi niciodată Plahotniuc nu ar fi pornit împotriva unei astfel de majorităţi. Prin decizia sa, Partidul Socialiştilor a divizat frontul de opoziţie şi i-a permis lui Plahotniuc să spună că nu ar exista consens total împotriva iniţiativei sale”, a explicat vicepreşedintele PN.

În opinia sa, „astfel Igor Dodon şi-a trădat colegii din opoziţie, care la timpul lor l-au ajutat să devină Preşedinte”.

„Când se spune că Dodon e ales de întreg poporul, nu e aşa, căci pentru el au votat 28% din numărul total de alegători, trei pătrimi practic nu au votat pentru el. Eu, care am votat şi i-am îndemnat şi pe alţii să voteze, îmi retrag votul şi cer scuze oamenilor pentru asta. Când, după primul tur de scrutin, Consiliul naţional al PN a plecat la Moscova (pentru că Usatâi nu se putea afla aici), Dodon a venit, pe data de 4 noiembrie, la ziua de naştere a lui Usatâi, l-a rugat să-l susţină şi a spus – Nu vă voi dezamăgi. Ne-a minţit! Pentru că pentru noi „Nu voi dezamăgi” asta e lupta cu Plahotniuc, iar el se teme de aceasta”, a menţionat Ciubaşenco.

El a presupus că tandemul Plahotniuc-Dodon se va dezvolta şi se va consolida în continuare.

Sursa: www.ru1.md

Inapoi la arhiva noutaților