[ X ]
[ X ]
[ X ]
Drumul spre spitalul raional Orhei – dat în exploatare, după reparație capitală
21 Septembrie

Locuitorii orașului Orhei, dar și a altor localități din preajmă, nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la spitalul raional pe un drum deteriorat. Străzile Negruzzi şi Orheiul Vechi din centrul orașului Orhei au fost reparate din temelie şi date în exploatare, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, după 20 de ani, drumul care duce spre spitalul raional Orhei a fost dat în exploatare. Evenimentul festiv s-a desfășurat în prezența locuitorilor orașului Orhei.

La eveniment a participat viceprimarul pe domeniul infrastructurii Reghina Apostolova și Inna Popenco, candidat din popor, desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Potrivit Innei Popenco: „Strada Negruzzi nu a mai fost reparată timp de 20 de ani, era într-o stare de pericol pentru transportarea medicală, pentru transportarea pacienţilor şi pentru traficul oamenilor”.

Lucrările de reparație capitală a străzii Negruzzi, cu o lungime de 1 km 200 de metri și a străzii Orheiul Vechi, cu o lungime de peste 600 m, au durat în jur de o lună şi jumătate. Acestea au inclus nivelarea cu autogreiderul și acoperirea cu pietriș. După aceasta toate tronsurile de drum vor fi acoperite cu un strat de până la 10 cm de asfalt fierbinte. Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului, au fost amenajate și trotuarele pentru pietoni.

Amintim că, reabilitarea drumurilor în orașul Orhei este o prioritate pentru autorităţile publice locale. În prezent, în oraş, se desfășoară lucrări de reabilitare capitală a mai multor drumuri.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților