[ X ]
[ X ]
[ X ]
Droguri de peste 400 mii lei depistate și ridicate de polițiști
12 Martie

De către ofițerii de investigație din cadrul Direcției antidrog a Inspectoratului național de investigații, în conlucrare cu angajații Inspectoratului de poliție Rîșcani mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani a fost documentată activitatea criminală a unui grup de persoane, bănuite de cultivarea plantelor de cânepă, prelucrarea și comercializarea marijuanei crescute în condiții de laborator, transmite CURENTUL.

Pe parcursul unei luni de zile, ofițerii de investigație au acumulat informații precum că într-o localitate din mun. Chișinău, membrii unui grup au procurat utilajul necesar pentru creșterea plantelor de canabis în condiții de laborator. Laboratorul a fost amenajat la domiciliul liderului grupării, originar și domiciliat în aceiași localitate, cu vârsta de 35 de ani, care avea rolul de a cultiva, prelucra și repartiza marijuana în doze de consum către ceilalți membri ai grupului care aveau rolul de distribuire a drogurilor consumatorilor.

La data de 10 martie, având informația precum că unul dintre membrii grupului intenționează să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare în mun. Chișinău, ofițerii antidrog în comun cu procurorii, au efectuat acțiuni de urmărire penală și în final au reținut persoana cu vârsta de 27 de ani. În cadrul percheziției corporale efectuate au fost depistate și ridicate 5 pachețele de tip zip lock, cu masa de aproximativ 10gr, care urmau să fie realizate la prețul de 1000 de lei.

Ulterior, a fost reținut liderul grupării și un alt membru cu vârsta de 30 de ani, iar în cadrul perchezițiilor au fost depistate mai multe ghivece cu plante de cânepă, recent plantate, plante de cânepă uscate pregătite pentru prelucrare, mai multe recipiente din plastic cu marijuană cu masa totală de peste 4 kg, obiecte destinate producerii, prelucrării și consumului drogurilor, precum și bani în sumă totală de peste 150 000 lei. Drogurile erau realizate cu 50-100 lei per gram.

Astfel, dacă aceștia își realizau scopul criminal urmau să obțină un venit de aproximativ 400 000 lei.

Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore și urmează să fie prezentate în fața magistraților fiind solicitat prin demersul procurorului aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care va fi demonstrată vina, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților