[ X ]
[ X ]
[ X ]
Două aplicații privind alegerile, lansate: „Vor facilita comunicarea”
11 Februarie

Comisia Electorală Centrală (CEC), astăzi, a lansat două instrumente noi de informare a cetățenilor cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare și a referendumului republican consultativ, informează CURENTUL.

„Sunt două instrumente prin care noi vrem să facilităm comunicarea în ziua alegerilor”, a punctat președintele CEC, Alina Russu.

Prin urmare, ea s-a referit la prima aplicație. „Colegii noștri din cadrul departamentului Tehnologii informaționale, au lansat o aplicație care va permite cetățenilor Republicii Moldova de peste hotare să aibă acces la datele privind cele mai apropiate secții de votare, dar și care secție este mai mult sau mai puțin aglomerată. Este vorba despre aplicația diapora.votează.md. Pagina este disponibilă în 2 versiuni: română și rusă”, a precizat Russu.

Totodată, șeful direcției Tehnologii informaționale, Alexandru Balmoș, a vorbit despre cea de-a doua aplicație. „Pentru prima dată vrem să lansăm rezultatele online direct din toate secțiile de votare, prin aplicații electronice. Un link prin care fiecare poate să intre și să vadă ce se întâmplă în circumscripții, diasporă și raion. Vom avea un contor care va număra numărul alegătorilor de la secțiile de votare. Se va putea vedea prezența la vot și pe componența uninominală, astfel va fi selectată circumscripția, unde se va vedea care este situația. La rezultate, vom avea zona pe proporționale și uninominale. În momentul în care vom fi interesați de o circumscripție, vom putea vedea primii 3 candidați favoriți din acea regiune. Aplicația o să ruleze pe un link separat, acum nu-l publicăm din motive se securitate”, a conchis Balmoș.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților