[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosarul fraudei bancare: ARBI a aplicat sechestre, în valoare de peste 1 miliard de lei, pe bunuri și active din străinătate
3 Aprilie

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA și procurorii anticorupție au primit confirmarea sechestrelor, aplicate în afara țării, în dosarul Frauda bancară. Este vorba despre bunuri și active în valoare de 55, 7 milioane de euro sau echivalentul a peste 1 miliard de lei. Printre bunurile sechestrate se numără un teren de aproximativ 3 hectare și alte active, care ar aparține unei companii afiliate cu unul dintre învinuiții în dosarul Frauda bancară. În prezent, ARBI are în executare 141 de delegații în privința a 200 de subiecți pe cauze penale. De asemenea, Agenția a aplicat sechestre pe bunuri din țară evaluate la peste 1 milion de lei.

Săptămâna trecută, subdiviziunile CNA au continuat activitatea pe domeniile de prevenire și combatere a corupției. Astfel, experții au definitivat 20 de rapoarte de expertiză și au remis autorilor 23 de rapoarte și 4 avize pe diferite proiecte de legi. S-au efectuat 12 expertize, dintre care 8 IT, 3 criminalistice și una în construcții.

Au fost eliberate 106 caziere de integritate, la linia națională anticorupție au parvenit 55 de apeluri, iar în cancelaria CNA au fost înregistrate 1498 de materiale.

Direcția generală teritorială Sud a CNA a documentat două persoane care au încercat să mituiască polițiștii de frontieră. Este vorba despre un cetățean al Georgiei, cu interdicție de intrare în R. Moldova și o cetățeană a Ucrainei. Persoanele au propus 200 de dolari polițiștilor pentru a li se permite intrarea în țară. Drept urmare, georgianului i-a fost interzisă intrarea în țară, iar cetățeana Ucrainei a fost escortată la sediul DGT Sud a CNA pentru a fi reținută pentru 72 de ore.

Inapoi la arhiva noutaților