[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosarele celor care vor solicita subvenții poate fi depus online. AIPA lansează aplicația specială
27 Februarie

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) lansează, prin intermediul paginii oficiale de internet www.aipa.gov.md, aplicația „Depune dosarul on-line” pentru a veni în sprijinul solicitanților finanțărilor disponibile prin Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR), transmite CURENTUL.

Conform prevederilor pct. 1151, din Hotărârea Guvernului nr.455/2017 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural și întru dezvoltarea platformei de servicii electronice, cu suportul Băncii Mondiale, a fost elaborat sistemul de depunere on-line a dosarelor de solicitare a sprijinului financiar.

Odată cu implementarea acestei platforme, producătorii agricoli vor avea posibilitate să depună dosarul de solicitare a sprijinului financiar inclusiv on-line pentru submăsurile 1.3 (Stimularea investițiilor pentru procurarea tehnicii şi utilajului agricol convențional), 1.7 (Stimularea creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale şi instituțiile financiare nebancare), 1.7A (Stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură) și 2.4. (Stimularea investiţiilor pentru procurarea echipamentului no-till şi mini-till).

Depunerea on-line reprezintă un prim pas de simplificare a procedurilor de lucru cu beneficiarii de subvenții, astfel încât producătorii agricoli să economisească timp și resurse pentru depunerea dosarului de subvenționare.

Această aplicație a fost pusă la dispoziția tuturor celor interesați cu scopul facilitării procedurii de depunere a dosarului spre subvenționare și eficientizării procesului de lucru administrativ din cadrul Subdiviziunilor Teritoriale ale AIPA.

Utilizarea aplicației este posibilă prin accesarea paginii oficiale de internet a AIPA (www.aipa.gov.md ), accesând link-ul „Depune dosarul on-line” (https://e-aipa.gov.md/home) existent în colțul din dreapta sus al paginii.

Totodată, pentru informarea utilizatorilor se va concepe un Ghid de Utilizare al aplicației ”HelpDesk” și un film demonstrativ al modului de utilizare a serviciului de „Depune dosarul on-line”, ce va fi disponibil în cadrul aplicației.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților