[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosare penale pentru cei care organizează activități de divertisment noaptea și amenzi pentru bisericile care au desfășurat slujbe
29 Martie

Unele lăcașuri sfinte, care au desfășurat astăzi slujbe cu participarea enoriașilor, vor fi sancționate. Despre aceasta a comunicat Prim-ministrul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă, transmite CURENTUL.

Ion Chicu a informat că au fost activate alte instituții medicale pentru internarea pacienților infectați.

„Avem 6 instituții strategice în Chișinău. Am activat spitale la Bălți și Cahul, deja discutăm despre activizarea altor spitale regionale. Am discutat astăzi și despre activitatea spitalelor raionale să fie gata în caz de necesitate. Vom crea și un centru de triere la Moldexpo. Până miercuri va fi dotat acolo cu toate cele necesare cu 700 de locuri. Sunt capacități și posibilități de a asigura intimitatea. Este sistem de ventilare”, a mai spus Ion Chicu.

Totodată, Ion Chicu s-a referit la bisericile care au respectat prevederile Comsiei pentru Situații Excepționale și cele care nu.

„Din 1 441 biserici, 787 și-au sistat activitatea. 654 au desfășurat slubje, între care 369 cu participarea doar a preoților, 285 din acestea cu participarea credincioșilor, dar nu mai mult de 3 persoane. Peste 100 biserici au încălcat regula de a petrece slujbe cu nu mai mult de 3 persoane și acestea vor fi sancționate”, a spus Ion Chicu.

De asemenea, Premierul a comunicat despre informațiile venite din teritoriu precum că s-au desfășurat unele activități de divertisment și acestea vor avea dosare penale. Propunerea va fi discutată la următoarea ședință Comisiei.

Ion Chicu a remarcat și responsabilitatea cetățenilor, care sună la poliție dacă văd vreun vecin venit recent de peste hotare că nu respectă regimul de autoizolare.

Premierul s-a referit și la miile de idei despre cum Guvernul, alte țări și OMS trebuie să acționeze și a remarcat că Guvernul țării va acționa doar cum recomandă OMS.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților