[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dosar penal – deschis unioniștilor: „Sancțiunea variază între suma 8 mii și 200 de mii de lei”
22 Noiembrie

Asociația Obștească „UNIREA – ODIP” a susținut o conferință de presă cu tema „Noi dosare și presiuni în adresa unioniștilor”, informează CURENTUL.

Președintele Asociației, Vlad Bilețchi a comunicat despre un dosar penal, în care este vizată Asociația Obștească „UNIREA – ODIP”.

„Această conferință ține de un nou dosar, un dosar care, de această dată, nu mă vizează pe mine ca persoană, ci vizează organizația, iar amenzile pentru organizații sunt de 3 ori mai mari, decât pentru persoanele fizice. Sancțiunea la care s-ar putea să fim supuși variază între suma 8 mii și 200 de mii de lei, sau poate maximal – 40 mii lei”, a precizat el.

Prin urmare, Bilețchi a oferit mai multe detalii cu privire la dosar, care, potrivit lui, a fost deschis pentru că sunt în proces de colectare a semnăturilor pentru Unire.

„Anul acesta, personal, am colectat semnături de la oamenii care susțin ideea unirii Republicii Moldova cu România și, în mare parte, am colectat datele lor de contact, pentru a avea o legătură cu aceștia și pentru a-i invita la evenimentele unioniste. Centrul care ne sancționează, Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal funcționează doar la sesizare, deci el nu se autosesizează din oficiu. L-a sesizat Alexandru Măgari, un cetățean cu care am mai avut nenumărate dosare și plângeri. Acest cetățean, la data de 30 mai 2017, depune o plângere pe noi, care ajunge la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, care sună în felul următor „depun plângere, rog să fie atras la răspundere cetățeanul Vlad Bilețchi pentru faptul că, colectează semnături pentru Unire”. Nu știu cum se face, că de la cetățean se ajunge la asociație și sancțiunea se pune pe persoana juridică.

Astăzi se încearcă să nu ni se mai dea voie să colectăm semnături pentru Unire, mâine nu ne vor da voie să trimitem sms-uri oamenilor, ca să-i invităm la activități, poimâine ne vor ruga insistent, prin intermediul amenzilor de câteva mii de euro, să scoatem cuvântul „Unire””, a conchis unionistul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților