[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorința deputatului Corneliu Padnevici: „Oamenii nu trebuie să sufere din cauza orgoliilor pe care le au unii oponenți ai Partidului Democrat”
1 Ianuarie

Deputatul democrat, Corneliu Padnevici, consideră că anul 2017 a avut o mulțime de reușite în plan politic, iar în anul 2018 speră să nu fie întâlnite obstacole.

Solicitat de CURENTUL, Corneliu Padnevici ne-a spus cum a decurs anul 2017 în plan profesional, dar și personal.

„În acest an am cunoscut mai îndeaproape raionul Drochia, oamenii, problemele și frumusețea locului. Am reușit să ajung în toate localitățile drochiene. De asemenea, am mers prin toate sectoarele orașului Drochia, unde m-am întâlnit cu oamenii, i-am ascultat, am făcut tot posibilul să-i ajut în soluționarea diferitor probleme. Pentru mine personal, a fost o bucurie să descopăr câte ceva nou de fiecare dată. A fost o provocare să găsesc soluțiile la problemele din zonă și la nevoile pe care le au cei de acolo. Dar, mă bucur să știu că, prin acest efort al meu și al echipei democrate, ne-am adus contribuția la reforme mari ce au fost demarate în țară, dar și la rezolvarea problemelor din raion. Reformele pe care Partidul Democrat le-a susținut au avut ca punct de plecare deplasările noastre în teritoriu, de la problemele sesizate de către cetățeni. Noi am înțeles cum trebuie să funcționeze cât mai bine un partid de guvernământ, cum să ne îndeplinim cât mai bine mandatul de deputat și am mers prin țară să vorbim direct cu oamenii, să ascultăm și să vedem ce probleme reale sunt, iar apoi să căutăm soluții pentru ele”, a spus Corneliu Padnevici.

De asemenea, deputatul ne-a spus care, după părerea sa, sunt succesele și ratările anului.

„Sunt multe reușite ale Guvernului, Parlamentului, dar și ale Partidului Democrat în anul 2017.

Toate reformele pe care le-am implementat sunt un pas înainte pentru Republica Moldova, deoarece ele sunt în directă legătură cu cetățeanul.

Implementăm deja reforma pensiilor. Am recalculat pensiile în două etape în 2017, iar în 2018 încă 150 000 de pensionari vor beneficia de aceste valorizări.

Am demarat reforma în educație. Vedem deja primele măsuri luate prin stoparea închiderii școlilor, reducerea numărului de rapoarte pe care trebuie să le întocmească profesorii. Iar salariile pentru pedagogi au crescut în două rânduri în 2017. În ianuarie continuă îndeplinirea calendarului de reformă în educație.

Sunt primele măsuri mari care îmi vin acum în minte, dar ele sunt mai multe: Ghișeul Unic, Prima Casă, tichetele de masă, asistența macrofinanciară primită de Republica Moldova – avem multe reușite în 2017.

Nu cred că putem vorbi însă despre ratări. Noi am îndeplinit Foaia de parcurs 1, acum am stabilit și Foaia de Parcurs 2, ne îndeplinim angajamentele luate față de partenerii externi, dar și față de cetățeni. Nu vorbim de ratări, dar vorbim despre perspective și planul pentru 2018”, punctează democratul.

Totodată, Corneliu Padnevici ne-a spus care va fi obiectivul principal pentru anul 2018.

„Îmi doresc ca în 2018 să nu întâmpinăm obstacole din partea adversarilor în ceea ce privește implementarea măsurilor pe care noi le luăm pentru țară. Oamenii nu trebuie să sufere din cauza orgoliilor pe care le au unii oponenți ai Partidului Democrat. Ar trebui să primeze interesul cetățeanului și pentru cei din opoziție.

Obiectivul principal este ca anul viitor să continue schimbarea în bine pentru fiecare dintre noi. Iar cetățenii să aleagă în cunoștință de cauză, să fie corect informați, astfel încât să analizeze ceea ce s-a făcut pentru ei. Faptele sunt mult mai valoroase decât vorbele goale. Iar fiecare cetățean are puterea de a face diferență între acestea.

Și pentru că este final de an, vă rog să îmi permiteți să urez tuturor să aibă sărbători liniștite, binecuvântate, alături de cei dragi!

La mulți ani!”, a adăugat Corneliu Padnevici.

Cristina Parfeni

Republicat din 28 decembrie 2017.

Inapoi la arhiva noutaților