[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Recean s-a întâlnit cu diaspora: Vă invit să continuăm să lucrăm împreună, pentru a construi un viitor mai bun în Moldova
26 Iunie

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit, la Zurich, cu moldovenii stabiliți în Elveția și Liechtenstein. Discuțiile au vizat provocările cu care se confruntă țara noastră, dar și acțiunile Guvernului în angajamentul de dezvoltare a economiei Republicii Moldova. În mod special, prim-ministrul Dorin Recean a făcut referire la reformele inițiate de autorități în procesul de modernizare europeană. Șeful Executivului a mai vorbit despre potențialul de investiții în țara noastră și despre oportunitățile de lansare a afacerilor, inclusiv în mediul rural.

„Am cunoscut acasă zeci de familii care au revenit din diasporă și au construit afaceri de succes în Republica Moldova. Cu multă perseverență, folosind experiența acumulată în alte țări, și cu sprijinul Guvernului și a partenerilor de dezvoltare, se pot face lucruri frumoase la noi în țară. Vă invit să continuăm să lucrăm împreună, pentru a construi un viitor mai bun în Moldova”, a mai spus prim-ministrul Recean.

Premierul Dorin Recean împreună cu vicepremierul Dumitru Alaiba au răspuns la întrebările privind avantajele Acordului de Comerț Liber, care va fi semnat marți cu Asociația Europeană a Liberului Schimb. Cetățenii moldoveni s-au interesat despre posibilitatea de a încheia un Acord de protecție socială între Republica Moldova, Elveția și Liechtenstein și despre măsurile adoptate de Executiv în vederea creșterii calității vieții cetățenilor.

Oficialii au reiterat prioritățile de pe agenda de modernizare a țării, cu accent pe creșterea economică și dezvoltarea regională.

Inapoi la arhiva noutaților