[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Recean: Guvernul va depune eforturi pentru un acces mai bun la informații a presei
4 Mai

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la deschiderea Forumului de Politici Media, ediția anului 2023. Evenimentul a reunit reprezentanți ai corpului diplomatic, jurnaliști, experți media, membri ai mediului academic și ai organizațiilor internaționale pentru a analiza provocările și soluțiile care să sporească reziliența spațiului informațional al Republicii Moldova și pentru a efectua un schimb al bunelor practici în acest domeniu.

În discursul său, șeful Guvernului a vorbit despre provocările din ultimii ani și despre ajustarea legislației în sectorul audiovizual al Republicii Moldova. Premierul Recean s-a referit la amenințările hibride în adresa țării noastre, ca urmare a războiului, și la rolul major pe care-l are presa independentă în combaterea dezinformării și a propagandei.

„Provocările curente, dar și faptul că, astăzi, oricine poate genera informații și știri ne obligă să găsim un echilibru între protejarea spațiului media și asigurarea libertății de exprimare pentru jurnaliști. Depunem eforturi pentru a revedea și a îmbunătăți legislația în domeniul audiovizualului. Mă bucur să văd că Republica Moldova a urcat în clasamentul libertății presei, dar mai avem de lucru în ceea ce privește transparența și accesul la informație. Știu bine că și anul trecut s-a formulat solicitarea fermă a comunității media de a desemna o autoritate din guvern responsabilă de elaborarea, consultarea și realizarea politicilor publice în domeniul mass-media. Vom identifica până în toamna acestui an o soluție eficientă”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Forumul din acest an este organizat de Freedom House în Moldova și Mediacor, cu sprijinul financiar al USAID Moldova, al Ambasadei Suediei la Chișinău, Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova și al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate.

Inapoi la arhiva noutaților