[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă: „După cum se vede, scopul e să fiu ținut departe de Primărie până în 2019”
14 Februarie

O nouă ședință de judecată în dosarul Primarului suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, informează CURENTUL.

Dorin Chirtoacă a anunțat despre prezentarea selectivă a materialelor din dosar.

„Astăzi procurorul trebuia să prezinte integral materialele din dosar, însă a comunicat că refuză acest lucru și a prezentat selectiv doar câteva procese verbale de audiere a domnilor Grozavu și Gamrețchi, care lipseau de la dosar. Procurorul a refuzat să îndeplinească ceea ce a dispus instanța la ședința precedentă. Din momentul în care o persoană acuzată de ceva nu are posibilitatea să vadă toate materialele dosarului, nu poate fi asigurat dreptul la apărare și nu poate fi derulat procesul. Mai mult decât atât, procurorul susține că eu nu am nici o atribuție la acel dosar din 2015 cu privire la falsificarea licitației și nu sunt vizat. O întrebare firească atunci, dacă eu nu am nici o atribuție la dosar, despre ce fel de foloase ilegale poate fi vorba? Pentru că în aceste acuzații în care îmi sunt aduse, tocmai asta și se spune”, a menționat el.

În acest fel, Chirtoacă a comunicat despre rolul dosarului deschis, dar și despre cererea de recuzare depusă – atât judecătorului, cât și procurorului.

„De asta și am cerut instanței să fie încetat acest proces, să fie finalizată urmărirea penală pe acel dosar cu privire la falsificarea licitației. Lucrurile sunt total absurde, au suport și substrat politic, pentru a mă scoate din Primărie, începând cu 25 mai anul trecut și a o ține tot așa până în mai 2019, după cum se vede, acesta este scopul. Acum urmează a fi examinată recuzarea care am depus-o judecătorului și procurorului, pe amândoi i-am recuzat. Din păcate, sunt sigur că va fi respins, ca de fiecare dată”, a declarat acesta.

În același timp, procurorul Dumitru Robu a comunicat despre intenția părții de apărare de a întârzia procesul și „de a nu trece la fondul cauzei penale”.

„Este o intenție abuzivă din partea apărării, inclusiv și din partea inculpatului de a nu trece la fondul cauzei penale. Abuziv înaintează diferite argumente neîntemeiate, precum că la materialele cauzei penale nu se regăsesc careva dispoziții. Suplimentar astăzi au fost prezentate procesele verbale de audiere a lui Gamrețchi și Grozavu, prin care ultimii nu au făcut declarații. La materialele cauzei penale se găsesc toate probele, care, nemijlocit, îl vizează pe inculpat, urmează în instanța de judecată de a fi audiați toți martorii care sunt menționați în lista acuzării”, a conchis Robu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților