[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dorin Chirtoacă: Am cerut recuzarea judecătorului pentru că a spus „se prelungește tot circul respectiv”
7 August

„Din momentul în care judecătorul Negru Alexandru a pronunțat cuvântul „se prelungește tot circul respectiv” – am cerut recuzarea lui”. Aceasta a comunicat fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, după ședința de judecată de astăzi, informează CURENTUL.

„Procurorul Robu Dumitru este un mincinos, el neagă că judecătorul a spus cuvântul „circ” în ședință de judecată și iată l-ați auzit pe înregistrare cum a spus judecătorul „circul respectiv”. Despre ce era vorba? Despre faptul că procurorul a spus minciuni mai devreme, noi l-am prins și la doamna Păduraru, și aici la domnul Negru. De asemenea, procurorului i-a făcut semn avocatul lui Grozavu, Iurie Mărgineanu, iar aceasta nu este permis. După care, el nu a recunoscut că a primit acest semn, iar Mărgineanu i-a spus că „da, a făcut acest semn” în adresa procurorului Robu Dumitru. El neagă lucrul acesta, acum râde în bătaie de joc, iar judecătorul Negru îl acoperă, pe când judecătoarea Păduraru îi acoperă pe amândoi”, a declarat Chirtoacă.

În același timp, el a comunicat despre respingerea recuzării judecătorului. „Astăzi avem o situație când doi judecători acoperă minciunile procurorului, iar judecătorul de fond, Negru nu vrea să cerceteze faptele care au avut loc. În același timp, cealaltă judecătoare, care a examinat recuzarea, respinge recuzarea noastră și ne trimite înapoi la judecătorul Negru. Acesta nu-i proces, e bătaie de joc și mai mult nimic”, a precizat Chirtoacă.

Procurorul Dumitru Robu, la rândul său, a vorbit despre „o tărăgănare a examinării cauzei penale”. „Nu voi comenta cele menționate de inculpatul Chirtoacă, partea apărării și-a atins scopul care și l-a propus astăzi, anume de a nu înființa audierea martorului Grozavu Nistor. În partea audierii acestora, partea apărării a înaintat o cerere, iarăși, repetată, de recuzare a judecătorului, invocând presupusele afirmații nefondate și neîntemeiate. În urma examinării cererii de recuzare, instanța a respins cererea înaintată de recuzare a judecătorului. Partea apărării, având scopul de a tărăgăna în continuare examinarea cauzei penale, și-a atins astăzi scopul, deoarece nu a fost finalizată audierea martorilor. Deja este a 7-a ședință de judecată”, a declarat Robu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților