[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi șoferi, prinși la frontiră cu permisele de conducere falsificate
4 August
Doi șoferi cu permise de conducere falsificate au fost identificați la trecerea frontierei moldo-ucrainene. Unul din cei documentați ar fi cumpărat permisul, iar al doilea a declarat că și l-a perfectat legal la autoritățile de competență. 
Cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe direcția intrare în Republica Moldova.
În calitate de pieton s-a prezentat un tânăr ucrainean de 26 de ani. În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au depistat în bagajul de mână un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile ucrainene. Ca urmare a cercetărilor adiționale a fost stabilit că actul conține indici de falsificare. Tânărul a mărturisit că primise legal permisul.
La scurt timp, la volanul unui autoturism a fost legitimată o cetățeancă a Ucrainei de 39 de ani. Printre documentele prezentate a fost permisul de conducere cu însemnele autorităților ucrainene. În cadrul verificării documentului cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au stabilit că este falsificat. La audieri, șoferița a recunoscut că și l-a cumpărat de pe internet, contra sumei de 10 000 grivne.
În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Est cercetează ambele cazuri sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.
Inapoi la arhiva noutaților