[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi moldoveni riscă amenzi pentru trecerea ilegală a frontierei în timp ce pescuiau
16 Martie

Doi amici sunt documentanți pentru trecerea ilegală a frontierei de stat peste râul Prut. Aceștia au comunicat polițiștilor de frontieră că de fapt se aflau la pescuit, iar ustensilele le țineau ascunse pe malul celălalt, asigurând că nu aveau intenția de a încălca legislația transfrontalieră, transmite CURENTUL.

La sfârșitul săptămânii trecute, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brînza, aflată în misiune de serviciu pe segmentul de responsabilitate, a observat doi bărbați ce traversau râul Prut cu ajutorul unei bărci. Ajunși pe malul moldovenesc al râului, persoanelor le-a fost solicitat să se legitimeze. În rezultat, s-a aflat că sunt doi conaționali, originari din satul Slobozia Mare.

La audieri, bărbații au confirmat că traversase de mai multe ori râul pentru că plasele de pescuit le ascundeau pe partea română, deoarece aveau mai multe șanse să le găsească unde le puneau.

Pentru că au reușit să prindă peste opt kg de pește au fost informați și reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

În repercursiune, cei doi conaționali sunt documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontierei și de trecere ilegală a hotarului moldo-român. Aceștia riscă câte două amenzi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților