[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi moldoveni bănuiți în organizarea migrației ilegale, reținuți pentru 72 de ore
14 August

Polițiștii de frontieră în comun cu Procuratura Briceni au documentat acțiunile pretins ilegale a doi conaționali, bănuiți de organizarea migrației ilegale.

Ca urmare a întreprinderii măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală s-a stabilit că, bănuiții împreună cu alte persoane au organizat pentru șase cetățeni străini intrarea ilegală pe teritoriul Republicii Moldova. Străinii ar fi oferit pentru aceste servicii o sumă de 27000 dolari.

Totodată, conform informațiilor operative, fiecare dintre complici avea rolul determinat în comiterea infracțiunii: preluarea, asigurarea trecerii clandestine a frontierei de stat, transportarea pe teritoriul Republicii Moldova.

În rezultatul măsurilor comune, cei doi conaționali, documentați pentru organizarea migrației ilegale, au fost depistați în flagrant în timp ce preluau cetățenii ucraineni din zona de frontieră. Aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore.

În continuare sunt efectuate acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor și identificării tuturor persoanelor implicate în comiterea infracțiunii.

Inapoi la arhiva noutaților