[ X ]
[ X ]
[ X ]
Doi cetățeni turci reținuți pentru că ar fi mituit un polițist moldovean
7 Februarie

Doi bărbați de origine turcă au fost reținuți de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și procurorii anticorupție, pentru că ar fi mituit un angajat al poliției, transmite CURENTUL.

Potrivit informației parvenite în adresa SPIA, bărbații ar fi oferit 100 de dolari SUA unui angajat al Inspectoratului de poliție Centru, pentru ca acesta să inițieze o cauză penală pe faptul comiterii unui pretins furt, de pe teritoriul Societății cu răspundere limitată în cadrul căreia activau suspecții.

Ulterior, aceștia i-au promis polițistului încă o sumă de 300 de dolari SUA, în cazul în care va acumula probe suficiente pentru inițierea urmăririi penale.

Urmare desfășurării măsurilor speciale de investigații și acţiunilor de urmărire penală, ofițerii SPIA și procurorii anticorupție i-au reținut pe suspecți, iar domiciliile și automobilele acestora au fost percheziționate, fiind ridicate facturi și calculatoare, care ar putea avea tangență la acest caz.

La moment, cei doi bărbați sunt reținuți pe un termen de 72 ore, fiind plasați în izolatorul pentru detenție preventivă.

Pentru o astfel de infracțiune, legislația penală a Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de până la 50 de mii de lei și cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților